Qui som?

MARAM, el Centre d’Interpretació del Peix, és una aposta de la Confraria de Pescadors de l’Escala per fomentar la cultura del peix, donar a conèixer la vida i la feina del pescador, fomentar la pesca responsable i transmetre valors de respecte pel medi ambient i, en especial, pel medi marí.

La Confraria de Pescadors de l’Escala és pionera en varis aspectes, però dos dels més rellevants són la venda per subhasta per intranet i la creació del Centre d’Interpretació del Peix. Aquestes dues singularitats, sumades a la pesca responsable que es duu a terme des de la Confraria i un entorn extraordinari, fan d’aquest projecte una actuació única i pionera a tot l’estat.

MARAM es situa prop d’importants valors naturals i històrics, així com geològics, botànics i marins. En especial, els espais protegits del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, la duna litoral de Sant Martí d’Empúries, i el parc natural del Montgrí, Medes i Baix Ter, els quals suposen un alt valor com a recurs i eina d’estudi de la zona.

Amb l’objectiu de dotar al projecte d’activitats i mitjans, es proposa destinar aquesta instal·lació al foment de l’educació ambiental, mitjançant visites guiades, cursets, seminaris, lloguer de sales...

MARAM, PREMI A LA MILLOR INICIATIVA EMPRESARIAL

El 2009, MARAM, amb motiu de l'edició dels IV Premis Girona Convention Bureau, que organitza el mateix Girona Convention Bureau, va rebre el PREMI A LA MILLOR INICIATIVA EMPRESARIAL.
El premi va ser recollit, durant l'acte de lliurament, per Lluís Sureda, patró major de la Confraria de pescadors de l'Escala.